Одразу два Львівські виші лідирують за кількістю поданих заяв серед випускників – Львівський університет ім. І. Франка та Національний університет "Львівська політехніка".

Про це повідомляє прес-служба МОН.

Найпопулярнішим серед вступників є Львівський національний університет імені Івана Франка, туди подали заяви більш ніж 55 тисяч абітурієнтів. На другому місці розташувався Національний університет "Львівська політехніка" – 50 тисяч заяв. Трохи менше прийняв Київський національний університет імені Тараса Шевченка – понад 49 тисяч заявок.

На четвертій східці – Національний авіаційний університет – близько 32 тисяч заяв, п'ятірку замикає – "Київський політехнічний інститут" з понад 31 тисячею заявою.

Раніше Ольга Стрелюк, координатор освітніх программ, розповіла чим зумовлені такі результати.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Львівські вузи виставили мінімальні прохідні бали до участі у конкурсному відборі: ЛП встановила 106 балів, а ЛНУ – 100, тоді як столичні вузи на окремих напрямках мають і по 150-160 балів. Для прикладу, Київська політехніка виставила 124 мінімальних бали з непрофільних предметів і 140 із профільних. Але все ж не завжди коректно є просто порівнювати кількість поданих заяв, оскільки показники є дуже різні", - підсумувала Стрелюк.

Читайте також: Лише дві українські відмінниці набрали максимум балів із ЗНО

Всього в Єдина державна електронна база за освітньо-кваліфікаційними рівнями молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста, магістра налічує 1 820 868 заяв від 519 485 вступників.