Сьогодні в Києві провели акцію солідарності із Білоруссю. Активісти зібрались під білоруським посольством.

Про це повідомляє Хартыя'97

День солідарності в українській столиці проводять вчетверте. Дату, 4 серпня, активісти обрали невипадково. Це річниця ув'язнення відомого білоруського правозахисника Олеся Біляцького.

Читайте також: Активісти облили "суддю" шоколадом на Банковій (фото, відео)

Акція підтримки пройшла під гаслом: "Не дай розстріляти права і свободи" щоб показати реальний стан демократії в Білорусі.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Під час акції активісти кинули на землю макет автомата Калашнікова та маски Лукашенка-"миротворця". Це мало символізувати реальну роль білоруського президента у війні на Україні.

Окрім того, активісти зачитали звернення до українського президента Петра Порошенка. У зверненні молоді люди згадали Михаїла Жизневського, одного з перших героїв Небесної Сотні, та наголосили, що зараз багато білорусів допомагають Україні у зоні АТО виборювати свою незалежність.

Також під час акції всі бажаючі могли підписати свої листівки до політв'язнів.

О 21.00 біля пам'ятника Михаїлу Жизневському участники акції вшанують пам'ять героя.