Неінкорпорована територія США Пуерто-Ріко увійшла в зону дефолту через нездатність розрахуватися по кредитах вперше за всю свою історію.

Про це повідомляє AFP, посилаючись на дані рейтингового агентства Moody's.

"Власники облігацій не отримали повних і своєчасних виплат по боргу на 1 серпня від державної фінансової корпорації Пуерто-Ріко. Moody's вважає цю подію ознакою дефолту", - йдеться в заяві.

Влада країни виплатили тільки 628 тисяч доларів боргу з необхідних 58 мільйонів.

Читайте також: Незважаючи на близький дефолт, українські акції дорожчають

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше влада Пуерто-Ріко звернулися до американського Конгресу із закликом провести реструктуризацію боргів за прикладом Детройта. Пуерто-Ріко знаходиться під управлінням США в статусі вільно асоційованої держави, яке формально не входить до складу держави.

Глава Мінфіну США Джек Лью вже заявляв, що карибський острів не зможе самостійно розрахуватися за своїми боргами. На його думку, неконтрольований дефолт призведе до збитків для США, тому Конгресу потрібно вжити заходів для реструктуризації боргів без програми допомоги з американського бюджету.