1 жовтня українці, які опалюють свої будинки і квартири за допомогою електроенергії, можуть зітхнути з деяким полегшенням - від сьогоднішнього дня вони платитимуть за світло за пільговим тарифом.

У період з жовтня по квітень - тобто виключно в опалювальний сезон - таким споживачам електроенергія обійдеться у 90 копійок за кВт-годину. Про це йдеться у документах Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

При цьому якщо в будинку або квартирі ще й встановлений двозонний електролічильник, енергія, спожита у нічний час (з 23:00 до 7:00), розраховуватиметься по ще вдвічі меншому тарифу - 45 копійок за кВт-годину.

Втім, і це "щастя" має межі. Граничний обсяг спожитої енергії за цим тарифом становить 3 тисячі кВт на місяць. Все, що понад - споживачі оплачуватимуть за стандартним тарифом - 168 копійок за кВт-годину.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Щоб отримувати пільги, необхідно документально оформити зміну типу опалення. Це можна зробити у центрах обслуговування клієнтів енергопостачальних компаній у своєму регіоні.

Дивіть ролик про те, як зігрітися без опалення

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв, скільки українці платитимуть за комунальні послуги восени 2017.