Українська влада має намір затвердити пакет пенсійної реформи до кінця поточного року. Він погоджений з експертами Міжнародного валютного фонду.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, переглянуть параметри солідарної системи з метою забезпечення її більшої стійкості і скасують спеціальні пенсії. Також буде закладена основа для прийняття накопичувальної системи, яка доповнить солідарну.

Зміни пенсійної системи, згідно з текстом нової редакції меморандуму, є структурним маяком оновленої програми співпраці за програмою розширеного фінансування EFF.

Читайте також: МВФ переказав Україні 1,7 млн доларів

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У документі наголошується, що реформа буде включати скасування спеціальних пенсій, які створили невиправдано привілейовані групи пенсіонерів, і жорсткість правил щодо дострокового виходу на пенсію.

Нагадаємо, кількість спецпенсіонерів становить менше 2% загальної кількості пенсіонерів. Їх високі пенсії викликають обурення переважної більшості пенсіонерів, які отримують значно менші суми. Однак за розрахунками, максимальна сума економії в разі повної відміни спецпенсій складе 4,36 мільярдів гривень. Якщо цю суму поділити між звичайними пенсіонерами, то кожен додатково отримає по 29 гривень щомісяця.