Сьогодні на міжнародних ринках барель нафти марки Brent продають за $50,34. Вчора сировина коштувала $51,81. Найбільшого мінімуму за останні п'ять років нафта сягнула вчора ввечері – $49,64. Однак ближче до 9 ранку через повідомлення про збільшені обсяги купівлі сировини Китаєм нафта подорожчала на 50 центів.

"Після кожного повідомлення, що свідчить про збільшення споживання сировини, нафта дорожчає. Це означає, що на світових ринках зростає попит на чорне золото. Як тільки попит зменшується, знижується і ціна", - пояснює "Знай" Володимир Бутко, аналітик Інституту нафти і газу.

Читайте також Вартість нафти обвалилася нижче 52 доларів

За його словами, цього тижня можливе незначне підвищення вартості сировини.

"У понеділок-вівторок російський президент Путін провів низку переговорів із представниками Східних країн. У світових ЗМІ є повідомлення, що він налаштований доволі агресивно через падіння цін на нафту. Це сигнал того, що росіяни скоро можуть посилити градус конфліктів у секторі видобутку сировини. Це той фактор, який теж впливатиме на збільшення вартості сировини", - каже експерт.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Він вважає, що до кінця тижня ціни на нафту можуть повернутися до $54-55 за барель.

"Це негативний прогноз. Є й позитивний – це вартість 50-51 долар. Якщо на цьому тижні США зведе до мінімуму свої закупівлі, то ціни на сировину ростимуть за позитивним сценарієм", - прогнозує фахівець.

Зараз найпопулярніший бензин А-95 на вітчизняних автозаправних станціях коштує 19,40-22,49 грн залежно від бренду АЗС та походження пального.

Нагадаємо, ще місяць тому нафту продавали за $60. Найбільше падіння ціни відбулося у другій половині липня.