Сенатор від Брянської області пропонує Слідчому комітету перевірити висловлювання екс-віце-губернатора Кіровської області, а нині радника Саакашвілі на сепаратизм і екстремізм.

Як вважає Марченко, Гайдар, "відпрацьовуючи українське громадянство", наговорила на кримінальну справу і повинна бути позбавлена російського громадянства, передає "Известия".

"Сьогодні ми почули новину про те, що Гайдар стала громадянкою України. Це сталося після того, як вона, ставши радником губернатора Одеси, зробила низку гучних заяв про те, що Крим анексований Росією, а загальний ворог з Україною у неї — "авторитарний режим, який вбиває людей як в Росії, так і на Україні", — каже російський сенатор.

За його словами, він вже написав заяву в СК з проханням перевірити висловлювання Гайдар на сепаратизм і екстремізм, а також закликає її самостійно відмовитися від російського громадянства, так як вона присягнула на вірність іншій державі.

"За українською Конституцією Гайдар автоматично зобов'язана відмовитися від російського громадянства, так зробив Саакашвілі. А її використовують і будуть використовувати до кінця. До неї ж на Україні ніякої поваги нема, вона потрапила під Держдеп, і зараз вона зробить все, що їй скажуть" , - вважає депутат Держдуми Євген Федоров, що відзначає, що навряд чи це рішення самої України, яка опинилася під повним контролем США.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Читайте також: Гайдар уже готова відмовитися від російського громадянства

"Гайдар Україні не потрібна, вона потрібна тій групі, якщо хочете - хунті, яка захопила владу на Україні. Вона потрібна їм для того, щоб показати, що вони не русофоби, тому що саме в цьому їх всі сьогодні звинувачують", - говорить голова "Інституту політичних досліджень" Сергій Марков.

За його словами, ця група намагається показати, що вони готові "дружити" з росіянами, але тільки з тими, які мають певні погляди, з тими, хто готовий віддати їм Крим.

Нагадаємо, Гайдар отримала паспорт громадянки України з рук Порошенко у вівторок, 4 серпня. Тепер відповідно до Конституції Гайдар повинна заявити, що відмовляється від російського громадянства, і протягом 2 років підтвердити відмову документально.

Відзначимо, що разом з Гайдар український паспорт отримав Володимир Федорин, колишній головний редактор "Forbes-Україна".