У вівторок, 4 серпня, в центрі Вашингтона з'явилася скульптура, присвячена жертвам Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Про це повідомила прес-служба посольства України в США.

Пам'ятник встановили неподалік від Капітолію.

"На події були присутні посол України в США Валерій Чалий, автор проекту пам'ятника " Поле пшениці" Лариса Курилас, глава Крайового комітету США з визнання Голодомору геноцидом Михайло Савків, представник Архітекторській компанії " Hartman-Cox "Мері Кетрін Ланциллотті, а також представники будівельної компанії- генпідрядника "Forrester" і ливарної "Laran Bronze", яка виготовила бронзову скульптуру пам'ятника ", - повідомили в прес-службі.

Читайте также: Чалий вручив вірчі грамоти Бараку Обамі

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, в 2006 році Конгрес США дозволив українському уряду побудувати в окрузі Колумбія пам'ятник жертвам Голодомору. З тих пір куратори проекту працювали над його реалізацією спільно з українською общиною в США.