У Загребі відсвяткували розгром сепаратистської республіки видовищним парадом.

У столиці Хорватії пройшов військовий парад на честь 20-ї річниці операції "Буря" і розгрому самопроголошеної республіки "Країна".

У параді взяли участь більше трьох тисяч чоловік і 300 одиниць техніки.

Подивитися на видовище і відзначити хорватське свято прибули 42 іноземні делегації, передають Euronews.

Нагадаємо, операцію "Буря" 4-7 серпня 1995 провела армія Хорватії спільно з 5-м корпусом армії Боснії і Герцеговини. В результаті операції хорвати знищили сепаратисткою "Сербську Республіку Країна", яка оголосила "незалежність" в 1991 році за підтримки Бєлграда.

Популярні новини зараз
ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Читайте також: Діти бійців АТО їдуть на відпочинок до Хорватії

У підсумку хорватське держава закінчила багаторічну війну і повернула собі територіальну цілісність.

Так, оглядачі The New Republic відзначають схожість політики Путіна по відношенню до України і лідера сепаратистського сербів Мілошевича до Хорватії. Зокрема, експерти відзначають, що і Сербія, і Росія розпалили міжнаціональну ненависть між сербами і хорватами та росіянами і українцями. Після чого спонукали етнічні меншини в Хорватії та Україні повстати і застосувати армію, проголосивши "необхідність захистити меншини".