Михайло Охендовський вважає отриманий від Порошенка орден Ярослава Мудрого оцінкою роботи всієї ЦВК з організації та проведення виборів Президента і народних депутатів в 2014 році.

Про це голова ЦВК сказав в інтерв'ю "Главкому".

"Для мене це - оцінка роботи всієї виборчої комісії щодо організації підготовки і проведення виборів Президента і депутатів 2014 року. Ви пам'ятаєте, в яких умовах нам довелося проводити ті вибори, координуючи свої дії з Міноборони, МВС, СБУ, іноді використовуючи можливості їх підрозділів навіть для транспортування виборчої документації. Пам'ятайте і спроби втручання в роботу систему "Вибори" з боку спецслужб однієї з сусідніх країн, з якими ми до того не стикалися ніколи в своїй історії і які нам вдалося запобігти в травні 2014 року".

Читайте також: Депутати вимагають не давати Охендовському орден

Охендовський не вважає це вдячністю Порошенку за те, що він виграв президентські вибори. "Отже, цю нагороду я розцінюю не як нагороду самому голові комісії, а як відзначення заслуг і зусиль кожного з колег, з якими я маю честь працювати разом", - зазначив голова ЦВК.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Він додав, що лише помилкове сприйняття посади голови ЦВК може провокувати припущення, що це або розрахунок за щось, або аванс. "Я такі припущення відкидаю. Ніяких зобов'язань перед главою держави, крім обов'язку забезпечувати організацію роботи ЦВК для виконання завдань, які поставлені перед нею законом, у мене не було і немає", - підкреслив Охендовський.

Як повідомлялося раніше, Порошенко нагородив голову ЦВК орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня . Нагородження відбулося з нагоди Дня Конституції України.