Семеро осіб померло а, майже 90 заражені небезпечним недугом.

В усіх так звана Хвороба легіонерів, повідомляє AP, вона нагадує за симптомами тяжку застуду чи запалення легенів. Повідомляється, що спалах у Нью-Йорку спричинило зараження води у кількох сусідніх хмарочосах.

"Ми переконані, що визначили усі місця, що спричинили спалах. І всіх їх вичистили. Хочу вам нагадати, що на щастя, Хвороба легіонерів - не заразна, тобто не передається від однієї людини до іншої. Важливо, що недуга - виліковна, її можна здолати антибіотиками. Потрібно лишень якомога швидше звертатися до лікарів", - зазначив мер міста.

Читайте також: Епідемія короновірусу в Південній Кореї завершилась

Щороку в США на різні форми Хвороби легіонерів захворює за оцінками від 8000 до 18000 осіб. Деякі можуть бути інфековані цією бактерією, але без проявів хвороби або з майже непомітними симптомами. Смертність від цієї хвороби становить від 5 до 30% залежно від конкретного штаму бактерії.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, що свою назву недуга одержала після першого спалаху у Штатах 30 років тому, після з'їзду вояків Американського легіону. Тоді було заражено понад 100 людей, і поки знайшли ліки, 25 пацієнтів померли. Виявилося, що бактерії поширювалися через систему вентиляції.