Джеккі Кенні з Лондона, яка страждає на агорафобію (страх відкритого простору), змогла не лише побувати у різних куточках світу, не виходячи з будинку, а ще й примудрилася організувати фотовиставку за мотивами своїх подорожей.

Стати "туристкою на дивані" жінці допомогли карти Google в режимі Street View, передає "Медуза".

Джеккі народилася в Новій Зеландії. Більшу частину життя вона страждає від панічних атак і тривожного розладу, які посилюються, коли вона знаходиться на вулиці, особливо в незнайомому просторі. Її стан суттєво погіршився після переїзду по роботі в Лондон. Місцеві лікарі діагностували у неї агорафобію.

Через свій неконтрольований страх Кенні намагається не відходити далеко від будинку і постійно боїться, що панічна атака станеться у неї навіть у знайомому супермаркеті.

У 2016 році, залишившись без роботи, дівчина придумала, як відволіктися від сумних думок. Вона почала "подорожувати" світом за допомогою сервісу Google Street View. Їй сподобалося розглядати міста та вулиці різних міст і сіл світу. Найбільш цікаві моменти Кенні почала зберігати за допомогою скріншотів.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Іноді дівчина просиджувала за комп’ютером по 18 годин на добу, вишукуючи гідні кадри. Як результат – архів з 27 тисячами скріншотів. Його Кенні почала публікувати у соціальній мережі Instagram.

Нині в акаунті Agoraphobic Traveller 237 публікацій і понад 60 тисяч підписників.

Тут можна побачити фото з Сенегалу, Росії, Тунісу, США, Перу та багатьох інших країн. Незважаючи на те, що вони зроблені не особисто Джеккі, всі їх об’єднує чітка геометрична композиція з яскравими кольорами і виразною архітектурою. Скріншоти дівчина трохи коригує у фотошопі та використовує один з фільтрів Instagram.

Наприкінці вересня знімки Кенні представили у Нью-Йорку. Уперше за 10 років дівчина наважилася на подорож, і, наперекір шаленому страху перед авіаподорожами, таки прибула в США. Вона налаштовувала себе на переліт два місяці, детально уявляючи собі всі етапи поїздки.

Виставка мала шалений успіх.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про 20 найкрасивіших країн світу, цікаві для туристів.