Для зниження обігу нелегальної зброї поза зоною АТО держава повинна викуповувати її у громадян — без притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Таку думку висловив депутат від фракції блоку Порошенко, коментуючи ситуацію зі збільшенням кількості випадків вогнепальних поранень у Києві, повідомляє УНН.

На думку нардепа, держава має всі важелі, щоб зменшити кількість незареєстрованної зброї на мирних територіях України.

Читайте також: Чоловік намагався нелегально вивезти бронетранспортер із зони АТО (фото)

"Це абсолютно нормально — викуповувати зброю, не притягуючи до кримінальної відповідальності людину, яка її принесла. А інакше нам просто не зменшити кількість незареєстрованої зброї в Україні. Ситуація така, що держава повинна викупити усю нелегальну зброю. І щоб її приносили на викуп — люди не повинні боятися притягнення до відповідальності. По-іншому — не вийде", — пояснив він.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Чумак додав, що однією із мотивацій, чому українці скуповують нелегальну зброю, є велике розчарування у силових структурах, які б мали гарантувати безпеку.

"Люди хочуть мати зброю для власного спокою. Вони не тільки правоохоронцям не довіряють, а в цілому державі. На сьогодні більшість людей впевнені, що держава не може гарантувати їх безпеку", — наголосив нардеп.