Міністерство інформполітики готує проект закону про спрощення процедури отримання посвідки на проживання або надання громадянства України російським журналістам через переслідування в РФ.

Також на розгляд Кабміну буде винесено постанову про продовження термінів перебування іноземних журналістів в зоні АТО. Про це на прес-конференції заявила заступник міністра інформполітики Тетяна Попова, пише "Новий Регіон".

"Міністерство інформполітики вже допомогло декільком російським журналістам отримати громадянство України. Наприклад, Крістіан Жерегі - режисер, військовий кореспондент, вирішив відмовитися від російського громадянства заради українського. Тепер українське громадянство, як і для інших іноземних журналістів, допомагає йому працювати. У тому числі, в зоні АТО для висвітлення подій з місця", - сказала вона.

Читайте також: Марія Гайдар отримала українське громадянство (відео)

На даний момент, за словами Попової, в зоні АТО акредитовано близько 5 тисяч журналістів, серед них є і росіяни. При цьому вже два журналісти з РФ отримали громадянство України, а ще двоє - вид на проживання.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Зараз процедура отримання посвідки на проживання для іноземних журналістів досить складна. Вона передбачає подачу подання на ім'я керівництва Держкомтелерадіо. Але в Мінінформполітики хочуть, щоб йому передали ці повноваження на законодавчому рівні. А остаточне рішення будуть приймати силові відомства. У законі буде спрощена процедура, визначені чіткі терміни надання посвідки на проживання або громадянства.