Найближчим часом Туреччина за підтримки авіації США почне "всеосяжну боротьбу" з бойовиками "Ісламської держави".

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу.

Він зазначив, що американська авіація і безпілотні літальні апарати вже прибувають на турецькі авіабази.

"У рамках нашої угоди ми досягли прогресу щодо надання США наших баз, зокрема Інджірлік", - сказав Мевлют Чавушоглу.

Влада Туреччини заявляє, що буде вести війну проти "будь-якого" виду тероризму, не тільки проти "Ісламської держави". Зокрема, паралельно з початком авіаударів по позиціях ісламістів після теракту в Суруч, Туреччина почала бомбити позиції курдів. Це завершило перемир'я між сторонами.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що поки не бачить можливості мирного врегулювання з курдами.

У зв'язку з цим, турецька поліція почала проводити спецоперації, в рамках яких за кілька днів було затримано більше тисячі чоловік.

Читайте також: Єгипетські військові знищили більше 80 бойовиків ІДІЛ

В ході останньої проведеної спецоперації в ніч на п'яте серпня, співробітники департаменту боротьби з тероризмом поліції Стамбула затримали щонайменше трьох людей. Поліцейські провели обшуки за 13 адресами в районах Газиосманпаша і Багджилар. Метою поліції були насамперед активісти радикальної Партії-фронту революційного народного визволення.