Російський союз ветеранів вимагає створення міжнародного трибуналу по бомбардуванням Хіросіми і Нагасакі під час Другої світової війни.

Як повідомляє Кореспондент, з такою вимогою до російського МЗС у середу звернувся лідер російського союзу ветеранів Афганістану Франц Клінцевич.

"Атомні бомбардування японських міст Хіросіми і Нагасакі 6 і 9 серпня 1945 не диктувалися ніякою військової необхідністю, США використовували їх як залякування - причому, насамперед, навіть не Японії, а СРСР", - каже афганець.

Клінцевич переконаний, що бомбарування японських міст по злочину підходять під юрисдикцію Римського статуту. Росіянин кілька разів заявив, що це був "акт вандалізму".

Читайте також: Катастрофа Boeing: 79% голландців звинувачують російську владу

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Атомну бомбу "Малюк" скинули на Хіросіму 6 серпня 1945, а атомну бомбу "Товстун" - на Нагасакі лише через три дні - 9 серпня.

Нагадаємо, раніше Росія заблокувала резолюцію про створення міжнародного трибуналу для розслідування причин катастрофи Боїнга.

Президент Росії особисто виступив проти такого трибуналу і в телефонній розмові звинуватив прем'єр-міністра Нідерландів в "політизації розслідування".

"За" проект резолюції висловилися 11 держав РБ ООН, "проти" висловилася тільки Росія, утрималися представники трьох держав.