Комбат батальйону "Донбас" попередив президента Петра Порошенка про наслідки демілітаризації на фронті і його толерантність. Комбат Анатолій Виногродський, у якого позивний "Гал", розповів, що терористи зміцнюються на підступах до Маріуполя, передає "Радіо Свобода".

"У нас війна або АТО? Якщо АТО, що ми демілітаризуємо? Територію, яку контролюють бандити? Для чого ми сюди прийшли? Для того, щоб домовлятися з бандитами? Якщо у нас антитерористична операція, то які треті лінії оборони? Ми повинні знищити терористів, інших варіантів немає! – говорить комбат. – В батальйоні загинуло 117 людей, більше 200 людей важко поранені, інвалідами залишилися. А ви мені пропонуєте їх (бойовиків. – "Знай") визнати народною міліцією, платити податки, щоб їх утримувати? Щоб вони користувалися тим, що награбували?".

Читайте також: "Донбас" хоче повернутися в Широкине

Він говорить, що "керівники урозріз інтересам держави йдуть на поступки нормандській четвірці, які хочуть за будь-яку ціну погасити конфлікт, який сьогодні відбувається в Україні".

За його словами, бійці "Донбасу" сім місяців захищали Маріуполь, і хочуть й далі це робити. Тим паче, що за їх даними, окупанти лише підсилюють позиції і не збираються відводити навіть важке озброєння.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"У нас є наказ, підписаний командувачем сектора, висуватися із зони АТО і почати будувати лінію оборони в Бердянську", - говорить "Гал".