Група солдатів строкової військової служби у Харкові успішно завершили навчання за програмами підготовки механіків-водіїв танку та бойової машини піхоти. Їх призвали у травні-червні цього року. Спеціальний вишкіл тривав два місяці на базі Гвардійського факультету військової підготовки Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут".

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

На заняттях акцент ставився на практичних навичках керування бронетехнікою та вміння проводити ремонт у польових умовах. Навчання проводилося на танках Т-64Б, Т-72, бойових машинах піхоти БМП-1 та БМП-2, а також бронетранспортерах БТР-70 і БТР-80.

Начальник факультету полковник Олександр Серпухов зазначив, що це перше навчання на факультеті солдатів-строковиків за даними військовими спеціальностями. До цього часу, за його словами, механіків-водіїв готували у навчальних центрах Збройних Сил.

Читайте також: В Міноборони розпочинають підготовку до контрактної армії

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"За досить короткий час усі хлопці здобули необхідні полігонні знання та навчилися експлуатувати складні багатотонні бронемашини", - резюмував він.

Заліки зі спеціальних дисциплін приймали офіцери 169-го Навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил. Вони відзначили високий рівень підготовки солдатів-строковиків.

Начальник факультету вручив хлопцям посвідчення механіка-водія танку чи бойової машини піхоти з присвоєнням відповідної кваліфікації ІІІ-го класу.