Американський онлайн-сервіс замовлення таксі Uber став найбільш фінансово забезпеченим стартапом у цьому році. Останнім часом компанія залучила інвестиції від Microsoft та Bennett Coleman & Co у розмірі 1 млрд доларів.

Капіталізація фірми складає суму у розмірі 51 млрд доларів. Найближчий стартап за рівнем капіталу є Xiaomi. Китайський виробник смартфонів і гаджетів має 40 млрд доларів.

Третє та четверте місце зайняли ще дві американські компанії. Airbnb, який спеціалізується на спільних подорожах має 25 млрд, а капітал сервісу аналізу даних Palantir складає 20 млрд доларів.

Також у рейтингу найбільш забезпечених стартапів присутні відомі Pinterest, Dropbox та Snapchat.

Читайте також: "Сбербанк" планує йти зі Словаччини

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Слід зазначити, що Uber за капіталізацію майже наздогнав російський "Газпром". Цікавим є факт, що американський сервіс є повністю приватною компанією, і в разі розміщення акцій на біржах, рівень капіталу може значно збільшитись.