Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив, у зв'язку із спалахом африканської чуми свиней, одночасно розпочати перевірки всіх підприємств країни, що розводять свиней та переробляють їх.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна"

Заступник глави Державної ветеринарної і фітосанітарної служби Олександр Вержиховський під час брифінгу зазначив, що уряд підтримав ініціативу перерозподілу витрат державного бюджету, передбачених Міністерством аграрної політики та продовольства на нинішній рік.

Він повідомив, що плануються зустрічі з представниками "Європейського банку реконструкції та розвитку" та фахівцями FAO щодо надання допомоги з профілактики та ліквідації вірусного захворювання. На початку 2015 року вони повідомили про намір виділити 450 тисяч доларів. Кошти підуть на фінансування консультацій з питань запобігання поширенню захворювання для виробників свинини в Київській і Полтавській областях.

В єдиному реєстрі кримінальних справ, за словами Вержиховського, зареєстроване кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу "порушення ветеринарних правил.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Під Києвом 60 тисяч свиней усиплять через африканську чуму

Він додав, що після виявлення вірусу на агрокомбінаті "Калита" потенційно інфікованих тварин розвозили по різних регіонах, але всі ці місця вже відомі.

Комбінат оцінив свої збитки в суму близько 200 мільйонів грн.

Нагадаємо, з 2012 року в Україні зареєстровано 32 випадки африканської чуми свиней в Запорізькій, Луганській, Чернігівській, Сумській, Київській, Житомирській і Рівненській областях. Вакцини від захворювання поки не існує.