У Мережі з'явилася інтерактивна карта пам'ятників Леніна. Виявляється, що в Україні залишилося понад 900 скульптур комуністичному вождю, більшість з яких зосереджена у Східної та Центральної Україні.

На карті "Пам'ятники Леніна", яка запрацювала вчора, всі монументи і бюсти "вождь світового пролетаріату" відмічений червоними зірочками. А ті, які вже пошкоджені, виділені жовтим кольором. Пам'ятників настільки багато, що мапа України буквально рябить зірками. Лише у Харкові їх близько 25 штук або в маленькому Бердянську - шість. При цьому, сьомого раніше вже ліквідували. Всього ж в країні близько тисячі таких монументів.

Чисті від зірочок області Львівська, Тернопільська, Волинська, Рівненська і Закарпатська, Ивано-франківська і Чернівецька. Тут від радянського тоталітарного минулого стали позбавлятися набагато раніше, ніж інші регіони.

Якщо натискувати на зірочку, то на екрані вискочить фотографія кам'яного або бронзового вождя з вказаною нижче адресою, за якою знаходиться пам'ятник.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: У Росії влаштовують конкурс селфі з Леніним

Нагадаємо, масовий ленінопад почався 8 грудня 2013 року, коли в столиці активісти Євромайдану скинули пам'ятник, зроблений з рідкого червоного граніту - карельського кварциту. 3,45-метровий монумент впав з другої спроби. Тоді довелося притягнути електролебідку, щоб змістити з постаменту Леніна. Це викликало хвилю зносів ленінів в Україні.