Правоохоронці викрили жителя Житомира, який за допомогою ще шісти осіб керував неліцензованими фінансовими установами. Шахраї привласнили гроші клієнтів на загальну суму 2,9 млн грн.

Про це повідомили в прес-службі МВС України.

Працювали зловмисники на території Львівської, Житомирської, Волинської, Рівненської та Закарпатської областей.

Фінансові установи пропонували швидкі кредити без застави, довідки про доходи та поручителів. З охочими отримати гроші підписували фіктивні договори про видачу кредитів.

Всього шахраї уклали 180 фіктивних договорів на загальну суму понад 2,9 млн гривень.

Популярні новини зараз
"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Читайте також: Нацбанк допоможе PayPal вийти на український ринок

"Кредити оформлялися в орендованих офісах без довідок про доходи та майнового стану позичальників. З громадянами підписувались фіктивні договори про видачу кредитів, а в якості гарантійних внесків вносилися кошти від однієї до 6000 гривень", - повідомили в прес-службі.

За даним фактом відкрили кримінальне провадження. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.