Народна артистка України Ніна Матвієнко не співає в зоні АТО, тому що їй соромно виступати перед бійцями. Вона вважає, що на Донбасі йде братовбивча війна. Оскільки влада не оголошувала, що Україна воює з Росією, на думку співачки на Сході України йде війна кланів.

Такі заяви зробила Ніна Матвієнко у день свого народження в інтерв'ю "Апостроф.Лайм".

Події в Україні нагадують артистці пісні її репертуару. "Я ці пісні завжди співала. Зараз можна тільки сказати:" Ах, Українонько, бідна годиноньку тепер твоя ". Іван Миколайчук часто співав, потім я цю пісню підтримала:" Прийде тая годинонька, що він мене збудить ". Чому сумні пісні у нас? Значить, ми це пережили, передали цю спадщину. Не тільки духовно, а й генетично передали ", - впевнена Матвієнко.

І з цими сумними піснями їй не хочеться їхати в АТО, а інших у неї для цього немає. За словами Ніни Матвієнко, їй соромно веселитись, оскільки на Донбасі йде братовбивча війна, тому вона не знає, що співати для українських воїнів.

"А яку я буду радісну співати? Мені соромно це співати. Веселитися соромно. Який там дух піднімати? Для кого? Проти брата? Ідіть і піднімайте тоді. Це гріх страшний, люди добрі. У мене там родичі є. Я не знаю, на якому вони боці, можливо, десь уже брата мого вбили там, розумієте. Дивуюся, Арсен там співає, Тоня співає (зять Арсен Мірзоян і дочка Антоніна Матвієнко - ред.), а у мене немає такого репертуару, я не знаю, що їм співати", - каже співачка.

Вона також підкреслила, що "війни немає", оскільки її не оголошували. Нема АТО, а є війна кланів, вважає Народна артистка України.

"Я не можу, тому що немає війни. Нема оголошеної війни, є братовбивча війна, тому я не їду туди співати. Якби була оголошена війна, що ми воюємо з Росією, я б пішла перша. А так це все кланова війна", - впевнена Ніна Матвієнко.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", сьогодні, 10 жовтня, Ніна Матвієнко відзначила свій 70-річний ювілей.