Служба безпеки України має документальні підтвердження присутності трьох з половиною тисяч російських військових під час операції під Іловайськом.

Про це на спільному брифінгу розповіли військовий прокурор Анатолій Матіос і начальник Головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук, передає Громадське.

"Присутність 3,5 тисяч російських військових доведено документально", - заявив Остафійчук.

За його словами, доказовою базою є бойові та технічні документи, розвіддонесення, зведення бойових дій.

"Окрім того, речовими доказами є техніка, яка була залишена російськими військовими на території нашої держави, в тому числі і під Іловайськом, на результати експертизи по якій ми очікуємо найближчим часом", - розповів начальник слідчого управління СБУ.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За словами військового прокурора, з усіх видів озброєння було знято тактичні ознаки ЗС РФ і нанесені розпізнавальні ознаки сил АТО.

Читайте також: Полоненим ГРУшникам пред'являть підозру у розв'язанні збройного конфлікту

Нагадаємо, за розв'язування військового конфлікту в Україні та у справі про події в Іловайську минулого року оголошено у розшук начальника Генштабу Збройних сил РФ Валєрія Гєрасімова та десятьох російських військовослужбовців.

За даними військової прокуратури, встановлена загибель понад 360 військовослужбовців Збройних сил України, а також інших залучених до проведення АТО формувань та підрозділів у боях під Іловайськом наприкінці серпня 2014 року.