На сьогоднішній день з полону бойовиків звільнили більше 2800 чоловік. У процесі звільнення співробітникам Служби безпеки України допомагають "патріоти, які знаходяться на території тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей".

Про це повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт в ефірі "5 каналу".

Він зазначив, що звільнення полонених йде постійно.

"Досить делікатно переговори проводяться в рамках цього процесу. Все, що ми говоримо, ми вивіряємо, йде щоденна робота в рамках мінських домовленостей. На сьогоднішній день звільнено понад 2800 чоловік, і ця цифра зростає", - наголосив радник.

В полоні, за його словами, все ще залишається 183 людини.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Це не тільки представники Збройних сил України, а й хлопці з Національної гвардії, добровольчих батальйонів і ще цивільні особи", - повідомив Тандіт.

Читайте также: "ЛНР" та "ДНР" не допускають Червоний Хрест до полонених — Геращенко

Він додав, що спецслужба зібрала багато інформації та знає про всіх, хто перебуває в полоні терористів.

Нагадаємо, Уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях та народний депутат Ірина Геращенко повідомила, що згідно зі списками полонених, сформованих СБУ у співпраці з Міноборони і волонтерами, у полоні бойовиків "ДНР" і "ЛНР" перебувають 240 українців.