Росії і США поки не вдається знайти спільного підходу до питання боротьби з екстремістським угрупуванням "Ісламська держава".

Про це заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров за підсумками зустрічі з американським колегою Джоном Керрі.

За словами Лаврова, Вашингтон і Москва розуміють необхідність спільних дій по боротьбі з джихадистами. Проте сторонам поки не вдається досягти консенсусу щодо методів боротьби.

"Ми всі згодні з тим, що" Ісламська держава "- це спільна загроза. Ми згодні з тим, що потрібно об'єднати зусилля в боротьбі з цим явищем якнайскоріше і як можна більш ефективно", - сказав Лавров.

Читайте також: У Єгипті розстріляли ватажка "Ісламської держави"

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Два дні тому Сергій Лавров, перебуваючи з візитом у Катарі заявив, що Москва чинить військову допомогу уряду Сирії для боротьби з "Ісламською державою".

Він назвав "контрпродуктивним" рішення влади США надавати підтримку з повітря "якимсь підготовленим збройним загонам", що прямують на сирійську територію.