В рамках реформування правоохоронної системи особовий склад співробітників міліції скоротять до 140 тисяч чоловік.

Про це повідомив начальник департаменту юридичного забезпечення Міністерства внутрішніх справ Денис Горбась під час брифінгу, передає "РБК-Україна".

"Я боюся помилитися, але, наскільки мені відомо, понад 170 тисяч у нас особового складу і є відповідні доручення, ухвалені Міністерством внутрішніх справ України. На кілька десятків тисяч співробітників міліції має бути скорочено до кінця поточного року", - зазначив він.

Крім цього, він уточнив, що особовий склад правоохоронців скоротять до 140 тисяч співробітників.

Раніше повідомлялося, що Національна поліція з'явиться в Україні через три місяці. Протягом місяця мають створити територіальні підрозділи нового відомства та призначити їхніх керівників.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Читайте також: Міліцію в Україні ліквідують через три місяці

Нагадаємо, 4 серпня цього року президент Петро Порошенко підписав закон про Національну поліцію. Він підкреслив, що "зміни в країні міцно асоціюються з українською поліцією".

Президент позитивно відзначив високий моральний рівень, дбайливе та шанобливе ставлення до громадян з боку нової поліції та підкреслив важливість залучення до особового складу патрульної служби "не тільки чоловіків, що прийшли з фронту, але і жінок у формі, які демонструють, що тренування та вишкіл були не марні".