Здавалося б, що може бути простішим, ніж зварити гречану кашу. Однак, як показує практика, не всі, навіть найдосвідченіші, господині можуть ідеально приготувати цю страву.

Портал Clutch підготував покрокову інструкцію, як зробити гречку смачною і розсипчастою.

1. Переберіть крупу. Навіть у найдорожчій крупі може траплятися рослинне сміття.

2. Промивайте гречку доти, доки вода не стане світлою.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

3. Щоб каша вийшла розсипчастою, її спершу потрібно трохи підсмажити на сухій сковороді.

4. Наберіть у каструлю воду в пропорції до гречки 2:1, додайте трохи солі. Зачекайте, поки вода закипить. У киплячу воду насипте крупу.

5. Не забувайте час від часу знімати з поверхні води так званий "шум".

6. Варіть гречку 15 хвилин, періодично помішуючи. Якщо вода швидко випарується, додайте трохи кип'яченої з чайника.

7. Коли гречка звариться, зніміть каструлю з плити, додайте вершкове масло, добре перемішайте і оберніть посуд у рушник, аби зберегти тепло.

Дивіться відео-інструкцію

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про п'ять способів харчуватися правильно і бюджетно.