У нинішньому столітті не дивно, що робота багатьох людей безпосередньо пов'язана з комп'ютером. Крім того, іноді після 8-годинного робочого дня нам доводиться ще й вдома якийсь час проводити перед екраном монітора.

Все це - передумови погіршення зору.

Ось основні правила, дотримуючись яких, можна зберегти нормальний зір:

1. Збільшити шрифт.

2. Налаштувати яскравість.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

3. Позбавитися від відблисків.

4. Встановити монітор в правильному положенні.

5. Частіше моргати.

6. Використовувати краплі.

7. Давати очам відпочити.

8. Правильно працювати за комп'ютером.

Досить часто нам доводиться набирати текст на комп'ютері або звіряти набраний текст з вже готовими документами. Зазвичай в таких ситуаціях ми кладемо оригінали перед собою, справа або зліва від клавіатури. У всіх випадках нам доводиться опускати і піднімати очі або вертіти головою. Як наслідок, ми швидко втомлюємося.

Для того, щоб очі не втомлювалися, необхідно закріпити документ на моніторі. Разом з тим, важливо при цьому зробити яскравість монітора трохи менше, щоб між екраном і листом не було сильного контрасту, який також може привести до перевтоми очей.

Дивіться сюжет про шкоду комп'ютера

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", 29-річний хакер з Чернівців зламав сервер одного з найбільших мобільних операторів України.