Ремонт квартири
Цвях легко вбивається, якщо його вістря занурити в рослинне масло.

Якщо щітка для масляних робіт дуже жорстка, потрібно на 1 хвилину опустити її в киплячий оцет.

Приміщення, яке тільки що обклеїли шпалерами, кілька днів не можна провітрювати, інакше шпалери почнуть здуватись відклеюватися.

Миючими шпалерами не слід обклеювати сонячне приміщення - під дією сонячних променів такі шпалери виділяють шкідливі для здоров'я речовини.

Кахельну плитку, яка випала, можна міцно закріпити на цинкових білилах, густо затертих натуральною оліфою. Але сохнути буде довго.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще



Прибирання квартири
Подряпини на полірованих меблях можна усунути за допомогою фарбувального крему для взуття відповідного кольору.

Пожовклу емальовану ванну рекомендується чистити сіллю з оцтом.

Нова мітла, швабра, віник довше прослужать, якщо перед вживанням вимочити їх в гарячій мильній воді.

Колір килима стане яскравішим, якщо з вечора посипати його дрібною білою сіллю, а на інший день зняти сіль м'якою чистою вологою ганчіркою.

Паркетну підлогу добре протирати вологою ганчіркою, змоченою в холодній воді з додаванням гліцерину (столова ложка на склянку води). Мити паркет гарячою водою не рекомендується.

Срібні, посріблені і мельхіорові вироби можна освіжити, промивши їх у теплій воді з питною содою (50 г на 1 літр води) або в теплій мильній воді з нашатирним спиртом (1 столова ложка на 1 літр). Після цього вироби треба сполоснути чистою водою і витерти насухо м'якою тканиною.

Корисні поради по кухні
Від чищення картоплі темніє шкіра на руках. Щоб цього уникнути, необхідно перед роботою змочити руки оцтом і дати їм висохнути, а після роботи відразу вимити з милом і змастити кремом.

Потемнілі емальовані каструлі треба прокип'ятити з будь-яким складом для миття посуду, а потім промити гарячою водою. Але якщо два рази на місяць кип'ятити їх з розчином оцту, вони не будуть темніти.

Щоб в борошні не заводиться жучки, потрібно покласти в мішечок, де вона зберігатиметься, кілька зубчиків часнику, не очищаючи від верхньої шкірки.

Мити м'ясорубку набагато легше, якщо в кінці пропустити сиру картоплю.

Якщо щось підгоріло в каструлі, можна налити на дно холодної води і насипати солі. Через кілька годин можна легко видалити залишки їжі. Для емальованих каструль підійде такий спосіб: залити каструлю гарячою водою з додаванням ложки соди, залишити постояти, а потім прокип'ятити - залишки їжі прекрасно відійдуть.

Усунення запахів
Неприємний запах на руках (від риби, часнику і т.д.) можна прибрати, потерши руки сіллю, а потім - вимивши їх з милом.

Запах часнику з рота можна прибрати, пожувавши петрушку.

Запах риби зі сковорідок і каструль зникне, якщо їх протерти підігрітою сіллю, а потім сполоснути.

Запах цибулі можна видалити, натерши кухонні дошки, столові прилади сухою сіллю.

Від неприємного запаху на кухні можна позбутися, якщо прокип'ятити у відкритому посуді воду з додаванням оцту і через кілька хвилин приміщення провітрити. З цією ж метою можна покласти на нагріту конфорку кірку апельсина або лимона або насипати на гарячу плиту трохи солі.

6. Запах втік молока, що збігло на гарячу плиту, можна локалізувати, засипавши залите місце сіллю і накривши його мокрим папером - тоді запах не пошириться по всьому приміщенню.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" розповідав, як правильно чистити і подовжити життя прасці.