Трагедія, що сталася кілька днів тому, потрясла всю Львівщину: в Дрогобичі вихованку дитсадка №2 терміново відвезли до лікарні з високою температурою. Виявилося, у дівчинки менінгіт, прогресуючий занадто швидко, лікарям не вдалося обігнати блискавичну інфекцію, і крихітка загинула на лікарняному ліжку.

Дивно, що в садку про це нічого сказали. В сюжеті ТСН йдеться, що в понеділок батьки як зазвичай приводили малюків у групу і не знали про те, що трапилося. Медики запевняють: боятися нема чого. Незважаючи на те, що інфекція передається повітряно-крапельним шляхом, вона довго не живе в закритому середовищі (в даному випадку - групі).

"Збудник нестійкий в закритому середовищі, він дуже швидко гине протягом кількох годин", - поспішив "заспокоїти" Олег Когут, заступник голови Львівського обласного лабораторного центру.

Можливо, батьки і були б спокійнішими, якщо б: а) їм відразу сказали про трагедію; б) влітку в цьому ж садку не стався схожий випадок. А так батьки вимагають негайного введення карантину і не виключають, що збудником інфекції може бути працівник закладу.

На Львівщині трирічна дівчинка померла від менінгіту

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що українців косить небезпечна інфекція.