Міжнародна команда палеонтологів відкрила невідомий вид гієнодони, предків сучасних гієн, які проживали на території Північної Америки, азії і Європи 25 млн років тому. Вони виявили останки тварини на південно-Заході Танзанії, і, судячи з ним, тварини були розміром з рись, відрізняючись від своїх нащадків порівняно невеликими розмірами.

Новий вид тварин отримав назву Pakakali rukwaensis.

Знахідка дозволила вченим розібратися в анатомії гієнодонів, які існували ще до появи в Африці сучасних хижаків, таких як лев, тигр та інші. Варто відзначити, що після масового вимирання динозаврів гієнодони були основними хижаками на території Африка до тих пір, поки ці землі не потрапили інші види хижих тварин.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

І хоча цей вид тварин вимерли мільйони років тому, непрямі предки існують у вигляді гієн і донині. Знахідка допоможе наблизитися до розгадки вимирання цих древніх тварин.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що Сінгапур позбавить метро від черг.