NASA попросила провести добровольців місяць у ліжку з положенням голови нижче ніг, щоб відтворити ефект космосу на тіло людини.

З дванадцяти двоє вже приступили до випробування: волонтери приїхали в спеціальну лабораторію і почали виконувати правила експерименту: протягом 30 днів їм належить лежати в положенні головою вниз. З собою можна взяти смартфон і ноутбук, однак це не сильно полегшить ситуацію. Лежати доведеться головою вниз з шестиградeсним ухилом.

NASA планує вивчити поведінку тіла в умовах космічного корабля, а такий незвичайний спосіб повинен відтворити ефект мікрогравітації.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Поки найбільше учасників експерименту дратує сувора дієта: жодних ласощів, тільки певну кількість корисної і поживної їжі, до того ж місяць "лежання" викликає дискомфорт і самотність. І хоча з родичами можна спілкуватися через мережі, відвідувачів приймати не можна.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що Сінгапур позбавить метро від черг.