Український фермер-винахідник Борис Ткач представив власну розробку, яка допоможе врятувати життя українських воїнів.

Умілець створив спеціалізований танк для евакуації поранених з поля бою. Його розробку представники на оборонно-промисловій виставці "Зброя та безпека - 2017", яка проходила в Києві. Своє творіння фермер назвав бронетрактор.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Базою для машини став звичайний сільськогосподарський гусеничний трактор Т-150. Він почав будувати танк з літа 2015 року і тільки недавно завершив роботу. Тепер винахід значиться як машина для евакуації поранених.

Корпус танка зібрали з металевої цистерни. Загальна вага машини становить 11-тонн. Товщина бронелистів танка сягає 20 міліметрів в носовій частині і 10 міліметрів - з боків корпусу.

Усередині спокійно розміщуються до 30 озброєних солдатів, а також кілька поранених. Зовні корпусу встановлені протикумулятивні екрани. У кормі обладнали спеціальну платформу, щоб було легше потрапляти всередину танка.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, українці представили новий броньовик, який повністю відповідає стандартам НАТО.