Головний біль у людини може з'явитися не тільки через похмілля, втому, або якісь хвороби. Практичний кожен зустрічався з тим, що у нього раптово починала боліти голова, хоча причин поганого самопочуття немає. Виявляється, що деякі продукти можуть викликати головний біль, і ми вирішили розповісти вам, які саме.

Продукти, які викликають головний біль

Червоне вино

Звичайно, будь-який алкоголь викликає головний більше, якщо його випити багато. Але саме червоного вина потрібно зовсім небагато, щоб вам стало погано. Його ферменти роблять нервові закінчення дуже чутливими, а це в свою чергу, викликає мігрень.

Кофеїн

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Він викликає не тільки звикання, але й головний біль. Якщо у вас часті мігрені, то потрібно звернути увагу на те, скільки ви приймаєте на день кофеїну. Звичайно, він є в каві, колі і подібних напоях.
Кофеїн – це дуже сильний сечогінний засіб, через який організм зневоднюється. А внаслідок цього у вас з'являється головний біль.

Сир

Звичайно, далеко не всі види сиру викликають головний біль. Але Горгонзола, Камамбер і Чеддер – це те, що провокує дуже сильну мігрень, якщо приймати їх у великих кількостях. Виною всьому речовина тирамін, що утворюється при руйнуванні білків.

Напівфабрикати

Всі продукти, які потрапляють у магазини не з рук фермерів, мають досить багато різних добавок, які покликані продовжувати життя цим самим продуктам. Таким чином, практично всі хот-доги, ковбаски і шинка можуть викликати у вас головний біль. А виною всьому буде нітрат натрію. В принципі, цей продукт викликає біохімічні зміни мозку. Так, що головний біль – це найменше, що повинно вас хвилювати.

Банани, шоколад і горіхи

Звичайно, зрозуміти який саме з цих продуктів у вас викликає головний біль досить складно. Тому тут лікарі рекомендують зробити календар харчування. І якщо у вас після прийому в їжу чогось з цього з'явиться мігрень, то просто запишіть це і далі буде все зрозуміло.

Дивіться: 5 ПРОДУКТІВ, ЯКІ ВИКЛИКАЮТЬ ГОЛОВНИЙ БІЛЬ

Тепер ви знаєте, які продукти викликають головний біль, і будете обережніше з ними.