Білі ведмеді поставили світовий рекорд із занурення у воду. Вчені зафіксували, що ведмідь, намагаючись дістатися до здобичі, протримався під водою 3 хвилини 10 секунд. Таким чином, на думку дослідників, полярні тварини намагаються адаптуватися до потепління на планеті.

Про це повідомляє The Washington Post.

Раніше білі ведмеді занурювалися у воду всього лише на 30 секунд. Останнє зафіксований час занурень становить 3 хвилини 10 секунд.

Однак такий рекорд зовсім не радує вчених. Вони вважають, що полярним хижакам таким чином доводиться адаптуватися до глобального потепління.

Дослідники відзначають, що ведмідь, який поставив рекорд, виглядав виснаженим. Він намагався переслідувати тюленів, відпочиваючих на плавучій крижині. На шляху до видобутку не було крижин, за якими він міг би сховатися.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Читайте також: Ведмідь у басейні підірвав інтернет (відео)

Щоб зловити тюленів і залишитися для них непоміченим, йому нічого не залишалося, як зануритись на тривалий час у воду. Зрештою йому так і не вдалося зловити здобич.

Білі ведмеді, за спостереженням вчених, в даний час рухаються далі на північ. І для того щоб вижити, навіть переходять на незвичну для себе здобич. Ведмеді стали полювати на дельфінів.