Силовики з Генпрокуратури затримали одного з депутатів Київської міської ради - голову однієї із тимчасових контрольних комісій та його спільників при отриманні ними хабара.

Про це розповіли у прес-службі СБУ.

"Депутат вимагав неправомірну винагороду від підприємців за невтручання в їх господарську діяльність", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Депутата Київради від "Удару" звинуватили в мільйонному хабарі

Під час обшуку, у причетних до злочину вилучили кошти на загальну суму понад чотири мільйони гривень.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

УНІАН повідомив, що затриманим чиновником є депутат київради Віталій Даниленко - фракція "УДАР" Солідарність ".

Міський голова столиці Віталій Кличко сказав, що поки не має "докладної інформації" про це затримання.

"Але хочу підкреслити: кожен, хто візьме хабар, повинен бути притягнутий до відповідальності. Якщо це чиновник КМДА депутат Київради, - я першим буду вимагати, щоб корупціонер відповідав за законом. Тому що це - репутація міської влади", - підкреслив він.

Додзвонитися самому Даниленку, щоб взяти коментар, у виданні вчора не змогли, оскільки його мобільний телефон був вимкнений. Помічниця депутата заявила, що також не прокоментує ситуацію.

В Київраді вчора повідомили, що в кабінет, де розташована комісія Київради з питань сім'ї, молоді та спорту, приходили співробітники СБУ. Вони проводили перевірку і просили співробітниць комісії бути понятими.

"При цьому самого Даниленка на робочому місці не бачили", - зазначило видання.