Новообраний президент Польщі виступив за створення блоку держав від Балтійського до Чорного морів, повідомляє Польське радіо.

"Я обмірковую ідею створення партнерського блоку держав від Балтійського до Чорного й Адріатичного морів", - заявив Анджей Дуда.

Говорячи про взаємини з країнами Центрально-Східної Європи, політик сказав, що польська влада дбає про те, щоб вони відновлювалися і ставали краще там, де ці відносини складні.

Читайте також: Новий польський президент Дуда не хоче бачитися з Путіним

"Дуже розраховую на таку співпрацю і зі свого боку пропоную активну участь шляхом проведення зустрічей з главами держав Центрально-Східної Європи. Вже зараз є сигнали від глав держав регіону, що свідчить про бажання проведення зустрічей і переговорів", - заявив Дуда.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомлялося раніше, напередодні Дуда заявив, що в переговорах з вирішення конфлікту в Україні повинна брати участь Польща, а також інші сусіди.

Нагадаємо, інавгурація нового президента Польщі Анджея Дуди відбудеться сьогодні. Президентськи вибори в Польщі відбулися в травні. Перемогу над діючим главою держави Броніславом Коморовським з перевагою в 3% здобув кандидат від опозиційної партії "Право і Справедливість" Анджей Дуда.