В ході проведення внутрішніх аудитів на восьми підконтрольних Мінагрополітики держпідприємствах були виявлені фінансові порушення на суму 265,4 млн грн, у тому числі збиток державному бюджету склав 209,2 млн грн. Про це повідомила прес-служба відомства.

"Йдеться про недоотримання фінресурсов у розмірі 173,1 млн грн, нестачі - 30 млн грн, незаконних розтратах - 6 млн грн", - зазначили в міністерстві.

Читайте також: США поставить в Україну сільгосптехніку на $1 млрд

Планові перевірки були проведені на держпідприємствах "Хмельницьке", "Головний селекційний центр України", "Спецагролізінг", "Благодатне" і на насіннєвому сільгосппідприємстві "Вирівське". За дорученням голови Мінагропроду Олексія Павленка позапланові аудити пройшли на держпідприємствах "Державний резервний насіннєвий фонд України", "Укрлектрави" і "Харківський завод шампанських вин".

Мінагрополітики направив матеріали аудиторських перевірок в правоохоронні органи для притягнення до відповідальності винних та відшкодування завданих державі збитків. Деталі перевірок будуть повідомлені пізніше.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, раніше Павленко влаштував догани головам держпідприємств. Під час розширеної наради з керівниками підпорядкованих Павленко зазначав, що директора несуть персональну відповідальність за роботу і стан компаній і повинні доводити свою управлінську ефективність з перших днів після призначення.

У той же час ряд керівників порушили контракти і не надали на погодження до Мінагрополітики проекти фінпланів, тим самим позбавивши підприємства перспектив розвитку та можливості планувати свою роботу.