Генпрокуратура проводить службову перевірку щодо заступника генерального прокурора Сакварелідзе за розтрату бюджетних коштів. Про це повідомило джерело у ГПУ, інформує УНН.

Зокрема, Сакварелідзе підозрюється у розтраті бюджетних грошей під час впровадження тестування для працівників прокуратури.

Так, співробітники управління внутрішньої безпеки на чолі із керівником апарату Генпрокурора розпочали перевірку 6 серпня. Сьогодні Сакварелідзе викликали для надання пояснень.

Читайте також: Співбесіди з новими прокурорами транслюватимуть онлайн

Нагадаємо, 14 липня на зустрічі з Порошенко Шокін заявляв, що він разом зі своїм заступником Сакварелідзе буде боротися із корупцією у прокуратурі.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Проте стосунки між ними були напруженими. Відкрите протистояння стало очевидним після арешту прокурорів, наближених до Шокіна, яких підозрювали у хабарництві - Шапакіна та Корнійця. Справу проти них вели слідчі з оточення Сакварелідзе. Після цього нібито перший заступник Шокіна Володимир Гузир розпорядився відкрити кримінальне провадження проти них та Сакварелідзе.

Пізніше втрутився президент, який підтримав обидві сторони конфлікту. 16 липня Шапакіна й Корнійця звільнили з органів прокуратури. Потім у відставку пішов й Гузир.