Учасники організацій "Національний корпус", "Свобода" і "Правий сектор" заявили про взяття будівлі вертолітного майданчика побіжного президента України Віктора Януковича на Парковій дорозі в Києві під свій контроль.

Про це 16 жовтня заявив "Нацкорпус" у Facebook.

"Нацкорпус, Свобода і Правий сектор вимагають негайної націоналізації вертолітного майданчика Януковича. Вимагаємо негайно зупинити "невизначений статус" цієї споруди", - йдеться в заяві.

Крім того, в заяві зазначено вимоги націоналістів:

1. Повернути будівлю у держвласність.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

2. Провести відкритий конкурс за цільовим призначенням споруди.

3. Провести незалежну та відкриту оцінку всього комплексу, включаючи вартість землі і т. п.

4. Запровадити дієвий механізм, за яким вкрадені кошти, вкладені в будинок, почнуть приносити користь суспільству.

"Ми повернемо контроль над будівлею тільки державній установі під контролем київської громади", - розповідають націоналісти.

Прес-служба ВО "Свобода" підтвердила інформацію про те, що активісти національних рухів знаходяться на вертолітному майданчику Януковича та вимагають "націоналізувати будівлю".

Дивіться сюжет про захоплення

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", український журналіст назвав плюси війни на Донбасі.