Сполучені Штати надали важливі докази по справі малазійського лайнера Boeing-777 рейсу MH17.

Як відомо, літак був збитий в небі над Донецькою областю ще у 2014 році.

Про це розповів головний прокурор Нідерландів Фред Вестербеке, який очолює міжнародну слідчу групу по справі MH17.

За словами прокурора, слідчій групі надали доступ до знімків місцевості, які зробили американські супутники.

"Так, вони у нас є. Співробітник мого офісу, який має доступ до развідувальних матеріалів з позначками "цілком таємно" та "державна таємниця", бачив і вивчив супутникові дані, які є у США", — розповів Вестербеке.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Фотографія надання даних

Крім того, він додав, що Америка також надала слідчим свій звіт, застосований у розслідуванні.

"Я запевняю вас, не завжди є можливість бачити все, навіть за допомогою супутників США. Тим більше в той день, як ви пам'ятаєте, було хмарно. Я не можу говорити, що на знімках, тому що їх бачив мій уповноважений колега з доступом до даних. Він бачив доповідь американців з їх висновком, і ці дані також використані нами в розслідуванні", - повідав Вестербеке.

Дивіться сюжет про катастрофу

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", на бортовому самописці літака Ту-154 представники польської комісії знайшли елементи запису з зафіксованим моментом вибуху.