У Верховній Раді розглянуть законопроект про зняття депутатської недоторканності. Його вніс президент України Петро Порошенко.

Про це повідомляє Politeka. Законопроект повинен прибрати статтю 80 Конституції країни, яка забезпечує народним обранцям депутатський імунітет.

"Народні депутати України не можуть бути без згоди Верховної Ради України притягнені до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані", - вказується в статті.

Президентський законопроект пропонує прибрати пункт про непритягнення до кримінальної відповідальності без узгодження Ради. Але нардепи і в подальшому не будуть нести юридичну відповідальність за результати голосування або висловлювання в парламенті та його органах. Винятком стала лише відповідальності за образу та наклеп.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Якщо народні обранці підтримають законопроект, то він вступить в силу з 1 січня 2020 року.

Під час засідання погоджувальної ради Верховної Ради спікер парламенту Андрій Парубій доручив профільному комітету невідкладно розглянути законопроекти про скасування депутатської недоторканності.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, народні депутати вирішили поліпшити свій матеріальний стан.