Українських водіїв хочуть штрафувати за заниження оригінальних показників одометра, тобто пробігу.

Як передає "ЦТС", таку інформацію озвучив керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Цей крок, за його словами, покликаний захистити покупців машин від маніпуляцій з авто.

"Ми прекрасно розуміємо, що дешевше або доступніше авто економ-класу, і коли у нього пробіг 100 тисяч або 300 тисяч - це фактично може бути дві різні ціни. І це просто аферизм, який може завдати шкоди кілька тисяч доларів", - пояснив Криклій.

Він додав, що зараз правоохоронці почали збирати обов'язкову інформацію щодо пробігу авто, а він особисто звернувся до депутатів з проханням розглянути можливість внесення в Кодекс про адміністративні правопорушення пункту про відповідальність за "скрутку" пробігу.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Криклій також пообіцяв, що незабаром МВС позбавить потенційних покупців машин від необхідності їхати на станцію діагностики чи в салон, і створить онлайн-інструменти для перевірки історії автомобіля.

Коли це все запрацює, він поки що не уточнив.

Дивіться: Як перевірити, чи не знаходиться авто в розшуку

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", депутати планують суттєво збільшити штрафи за керування транспортним засобом у нетверезому стані.