Кращий бомбардир збірної України з хокею на чемпіонаті світу в Кореї Олександр Матерухін не тільки відмовився грати за національну команду, але і зовсім змінив громадянство. Екс-лідер національної команди отримав білоруський паспорт.

Він сам підтвердив цю інформацію в інтерв'ю виданню pressball.by.

"Так, документ вже у мене на руках", - зазначив 34-річний нападник.

Олександр Матерухін грав у складі збірної України на восьми чемпіонатах світу. Також він брав участь у двох кваліфікаційних турнірах до Олімпійських ігор. На цьогорічному чемпіонаті світу Матерухін став найрезультативнішим гравцем у складі національної збірної.

З минулого року колишній гравець української збірної виступає за мінське "Динамо".

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Читайте також: Україна дозволила кримським спортсменам виступати за Росію

Нагадаємо, що від українського паспорта нещодавно також відмовився Максим Квітченко. Наразі він грає за російський клуб "Рязань" у Континентальній хокейній лізі. Хокеїст заявив, що більше не буде виступати за збірну України і ніяк не пов'язаний зі своєю батьківщиною в спортивному плані.

Причиною такого рішення стало те, що українців стали вважати легіонерами КХЛ.