Радіоаматор Адріан Лейн з англійського Коулфорда, графство Глостершир, налаштувався на частоту Міжнародної космічної станції і поговорив з американським астронавтом.

Про це повідомляє BBC в четвер, 6 серпня.

"Не кожен день вдається поговорити з людиною в космосі. Це був прилив адреналіну. Мені знесло голову", - розповів про свої враження британець.

52-річний Лейн зв'язався з МКС через радіоприймач, який зібрав у своєму гаражі. Чоловік потрапив до чотирихвилинного вікна, коли станція пролітала над Коулфордом. Він поговорив з астронавтом, не використовуючи інтернет або супутниковий зв'язок.

Читайте також: МКС зняли на тлі повного Місяця (фото)

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Видання зазначило, що дружина радіоаматора негативно ставиться до його захоплення, оскільки той "цілими днями стирчить в гаражі".

З ким із астронавтів поговорив Адріан Лейн, не уточнюється: на МКС зараз знаходяться американські бортінженери Скотт Келлі і Челл Ліндгрен. Крім них на навколоземній орбіті працюють російські космонавти Геннадій Падалка, Михайло Корнієнко та Олег Кононенко, а також Кімія Юї з Японії.