Россільгоспнагляд знищить 73 тонни персиків і нектаринів, які затримали при перетині білорусько-російського кордону.

Про це повідомляє офіційний сайт служби.

На дорозі "Москва-Мінськ" на кордоні затримали три вантажні автомобілі, які, за паперами, везли свіжі фрукти з Туреччини.

"Підозра у співробітників Россільгоспнагляду викликав вельми своєрідний для турецької продукції маршрут прямування до Росії - нібито транзитом через Грецію, Молдову і Білорусь", - розповіли у відомстві.

Читайте також: Десять тонн українського сиру розчавлять катком в Росії

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Під час перевірки фахівці встановили, що Туреччина не видавала сертифікати на вантаж з фруктами. У Россільгоспнагляді впевнені, що нектарини і персики привезли з Євросоюзу, тому повинні бути утилізовані.

Нагадаємо, 6 серпня в Бєлгороді знищили 10 тонн санкціонного сиру. Точне походження сиру невідоме, до Росії його привезли з України, розповіла прес-секретар Россільгоспнагляду Юлія Мелано. За її словами, ще 20 тонн санкціонного сиру з Латвії знищать в Оренбурзі, а дві фури томатів - в Смоленську.