Група вчених з Дослідницького інституту Скріппса в Каліфорнії створила речовину, яка ефективно пригнічує ВІЛ вже в інфікованих клітинах.

Про це інформує Science Daily.

Згідно з даними, новий препарат унікальний здатністю зупинити активність вірусу на досить тривалий період.

"Ніякий інший антиретровирус, використовуваний сьогодні, не може повністю подавити вірусне виробництво в інфікованих клітинах в природних умовах. При об'єднанні цього препарату зі стандартним набором ліків, які використовуються для пригнічення ВІЛ, ми виявили різке скорочення вірусної РНК у мишей", - розповідає доцент інституту Валенте.

Як повідомляють вчені, лікування полягає в тому, що речовина блокує реактивацію вірусу в клітинах, навіть у разі перерви в прийомі ліків, і переводить ВІЛ в латентний стан, при якому він ніяк себе не проявляє.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Оскільки будь-яка повторна поява ВІЛ супроводжується безліччю несприятливих симптомів, блокування "вірусного відскоку" із допомогою нового препарату автоматично нейтралізує ці ефекти.

За словами дослідників, це єдиний клас препаратів, який безпосередньо впливає на заражені вірусом клітини, що дозволяє зупинити розвиток хвороби навіть на пізній стадії.

Валенте вважає, що тривале вживання речовини може призвести до постійного блокування вірусу.

Крім того, вчені Університету Пенсільванії розробили нову стратегію відновлення клітин імунної системи для боротьби з ВІЛ.

Дивіться сюжет про ВІЛ

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", японські вчені завершили розробку унікального методу, за допомогою якого людство назавжди позбавиться від СНІДу.