Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що Росія завчасно готувалася до окупації Криму. Про це він повідомив після заборони в'їзду до Литви громадянина РФ з кримським паспортом.

"Причина технічна, але вона розкриває і політичний контекст. Паспорт виданий за кілька місяців до анексії Криму і цей факт, разом з іншими, говорить про те, що Росія до анексії Криму готувалася послідовно та завчасно", - повідомив Лінкявічюс.

За словами міністра, цей факт є підставою вважати, що служби, які видавали паспорти заздалегідь знали про окупацію півострова.

"Ця анексія не має нічого спільного з уявними порушеннями прав російськомовних. А фіктивний референдум, результати якого світова спільнота не визнає, був димовою завісою для заздалегідь спланованого захоплення сусідньої території", - додав голова МЗС Литви.

Читайте також: Прокуратура готує документи для екстрадиції Азарова

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Нагадаємо, нещодавно у Литві оприлюднили паспорт громадянина Росії, який намагався в'їхати до держави. У паспорті значилось, що місцем народження людини є "Республіка Крим" Російської Федерації.