Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що уряд зараз розглядає можливість збільшити доходи громадян. Наразі розглядають два варіанти для поліпшення.

"Ми зараз шукаємо додатково приблизно 12 млрд грн для того, щоб підвищити грошові доходи. Є два варіанти: перший варіант - індексація, другий варіант - підвищення мінімальної заробітної плати", - сказав Яценюк на виступі у Хмельницькому.

Яценюк вже обговорював із парламентом можливість проведення індексації доходів громадян. Якщо рішення буде ухвалено, зарплати можуть збільшитись вже з 1 грудня цього року.

Читайте також: Українці стали купувати побутової техніки втричі менше

Нещодавно президент Порошенко просив парламент пришвидшити процес індексації доходів. У Міністерстві фінансів запевнили, що зараз відсутні вільні кошти для проведення цієї процедури. Наразі варіантом для надходження у бюджет коштів є ліквідація тіньового бізнесу та припинення контрабанди.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще